3 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
fyllning:
1,5 dl jordgubbssylt
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll vatten och vänd mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt i en plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 5 minuter i 225 grader.
Låt kakan svalna lite. Vänd den upp och ned och dra försiktigt av bakplåtspappret. Bred på jordgubbssylt och rulla ihop rulltårtan på långsidan. Skär i bitar.
Mitt recept har tidigare publicerats på Middagshjälpen 9 augusti 2013.
Swiss roll with strawberry jam
1 roll, approximately 15 pieces
3 eggs
1,5 caster sugar
1 dl all purpose flour
1 dl potato flour
1 tsp baking powder
1 tbsp water
filling:
1,5 dl strawberry jam
Beat eggs and sugar in a bowl until light and fluffy. Mix all purpose flour, potato flour and baking powder in another bowl. Pour water and flour mixtures into the beated eggs and gently fold it. Pour the batter onto the oven tray lined with parchment paper. Bake approximately for 5 minutes in 225 Celsius degrees or 435 Fahrenheit degrees.
Let the cake cool a little bit. Turn the cake upside down and carefully remove the parchment paper from the cake. Spread the strawberry jam and gently roll the cake. Cut in serving pieces.

No comments:
Post a Comment