Thursday, 1 August 2013

Citronmajonnäs

4 portioner

1 äggula
1,5 msk citronsaft
1 tsk riven citronskal
1 dl rapsolja
salt
malen vitpeppar
(ev. honung)

Riv skal från en citron. Pressa juice från citronen. Blanda äggula, citronjuice, citronskal, salt och vitpeppar (efter tycke) i en skål. Häll försiktigt lite olja åt gången i skålen och blanda ihop (använd mixer eller visp) till en slät majonnäs. Smaksätt med honung om det blir för syrligt.

Mitt recept har tidigare publicerats på Middagshjälpen 31 juli 2013.

Lemon mayonnaise
4 servings

1 egg yolk
1,5 tbsp lemon juice
1 tsp lemon zest
1 dl canola oil
salt
ground pepper
(optional: honey)

Grate lemon zest. Squeeze juice from a lemon. Mix together egg yolk, lemon juice, lemon zest, salt and peppar (amount after your preferences) in a bowl. Carefully pour a little oil at the time in to the bowl and mix togehter to a smooth mayonnaise. If the mayonnaise is too sour add a little bit of honey.

No comments:

Post a Comment