1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk rörsocker
0,5 tsk torr malen koriander
0,5 tsk spiskummin
0,25 - 0,5 tsk gurkmeja
salt
rapsolja
Mixa sönder eller finhacka vitlök och schalottenlök. Lägg schalottenlök, vitlök, kokosflingor, rörsocker, koriander, spiskummin, gurkmeja, salt och rapsolja i en stekpanna. Rosta på svag värme till blandningen har fått färg. Låt svalna och förvara kryddblandningen i en lufttät burk.
Mitt recept har tidigare publicerats på Middagshjälpen 17 augusti 2013.
Peanut free Serundeng
1,25 dl coconut flakes
1 shallot
1 clove of garlic
1 tsp cane sugar
0,5 tsp ground coriander (powder)
0,5 tsp cumin
0,25 - 0,5 tsp turmeric
salt
canola oil
Chop garlic and shallot finely or use a mixer. Toast shallot, garlic, coconut flakes, coriander, cumin, turmeric toghether with salt, cane sugar and canola oil in a pan. Toast on low heat until golden brown. Let cool and store the serundeng in a airtight jar.

No comments:
Post a Comment