Monday, 2 September 2013

Spaghettini med tonfisk- och tomatsås och ruccola

4 portioner

400 g spaghettini or tagliolini
80 g ruccola
500 g krossad tomat
150 g färsk tonfisk eller konserv
1 dl vatten
1 Knorr fiskbuljong
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
1 tsk ketchup
salt
peppar
parmesanost

Koka spaghettini enligt anvisningar på förpackningen. Skölj ruccola. Skär tonfisken i bitar och stek den i en stekpanna. Häll i krossad tomat i samma panna. Rör ned Knorrs fiskbuljong i 1 dl vatten och häll sedan ned i tomatsåsen. Rör om försiktigt och krydda med salt, peppar, en pressad vitlöksklyfta, oregano och ketchup. Servera spaghettini med tonfiskpastasås och garnera med ruccola och riven parmesanost.

Mitt recept har tidigare publicerats på Middagshjälpen 28 augusti 2013.

Spaghettini with tuna- and tomato sauce and rucola
4 servings

400 g spaghettini or tagliolini
80 g rucola
500 g crushed tomatoes
150 g fresh tuna or tinned tuna
1 dl water
1 (cube) fish stock
1 tsp oregano
1 clove of garlic
1 tsp ketchup
salt
pepper
parmesan (Parmigiano-Reggiano)

Cook pasta. Wash the rucola. Cut tuna into pieces and pan-fry it. Add crushed tomatoes to the pan. Blend fish stock with water and pour the mix in the tomato sauce. Carefully blend together and add salt, pepper, pressed clove of garlic, oregano and ketchup. Serve spaghettini with tuna- och tomato sauce and decorate with rucola and parmesan.


No comments:

Post a Comment